Uvijek sam imala izražene podočnjake, no u zadnje vrijeme  
postali su posebno tamni. Kako ih mogu sakriti?  
Nives, Zadar 

Da biste dobro sakrili podočnjake, pogotovo ako je cijelo područje ispod očiju tamnije, potrebno je imati sljedeće: tekući puder lagane teksture najsvjetlijeg tona koji se slaže u pigmentu vaše puti, tj. boje kože lica. Osnovni preparat za vizualno skrivanje podočnjaka je korektor! Podočnjak je sjena koju tekući puder ne prekriva stoga Vam je potreban korektor koji je svijetli i koji će prekriti podočnjake. Ne koristite korektor koji je iste boje kao i Vaš tekući puder jer on ne može prekriti sjene na licu.  
Izbor korektora neka bude onaj koji je u sticku, svijetli,  koji lagano vuče na narančasto. Ako imate više korektora na raspolaganju, lako možete uočiti koji je u osnovi narančasti. Korektor koji je tekući - kremast  nema veliku prekrivnu moć! Izaberite one koji su u sticku kao i ruževi za usne! 
Zadnji potez koji je bitan kako bi korektor opstao na licu je da lagano osušite cijelu podlogu i matirate te fiksirate korektor. Za to Vam je potreban suhi puder u kamenu ili u prahu, svejedno je! Bitno je da suhi puder bude u tonu i pigmentu Vaše kože lica i da se stapa sa tekućim puderom i stvori podlogu tako da prijelaz između našminkanog i nenašminkanog dijela kože ne bude uočljiv. Matirali ste podlogu, korektor na podočnjacima i tako ste stvorili savršenu podlogu za make-up koji slijedi.  
Sretno! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

članak 1
tockica članak 2
članak 3
članak 4
članak 5
članak 6
članak 7
članak 8
članak 9
   
 
FILM KNJIGA
Lice u ogledalu
NOVINE ime NOVOSTI
web/Tessie
 
KNJIGA KNJIGA KNJIGAKNJIGA