Imam masan ten i kožu koja se stalno sjaji. Šminka jednostavno nestane s moga lica. Čula sam da postoje fiksatori šminke. Možete li mi objasniti što je to, kako se koristi i koliko mi može pomoći?

 

 

Fiksator šminke je „točka na i“ cijelom make-upu, ali vratimo se na početak postupka šminkanja.  
Osnova je da redovito čistite i njegujete kožu lica kako biste s nje odstranili višak šminke, očistili kožu i pokušali regulirati masnoću kože lica. 
Koristite kremu koja Vašoj koži lica najviše odgovara i s njom započmite šminkanje. Pričekajte da se upije pa stavite podlogu na lice. Kada Vam je koža lica masna bitno je da koristite puder u kamenu ili prahu na završetku stvaranja podloge i to pogotovo na „T-zoni“.  
„T-zona„ je, svi znamo, dio lica – čelo, nos i brada koji se najbrže i najjače maste i time sjaje. Koristite li samo tonirajuću kremu prilikom šminkanja? Vjerujte mi, ako se Vaša podloga sastoji samo od masnih pudera Vaš make-up „tehnički“ ne može dugo opstati na licu, boje rumenila i sjenila za par sati jednostavno nestanu, kao potez mađioničara. Nema ih! Da bi boje opstale – pogotovo kada koristite klasična suha sjenila i rumenila te da bi Vi upravljali bojom, tj. da možete sjenčati boju - potrebno je da lice na dodir bude suho. Za postojanost make-upa i za maksimalno reguliranje sjaja na licu odgovor je u suhim preparatima dekorativne kozmetike. Prije nego li zadovoljni ugasite svjetlo u kupaonici i bacite zadnji pogled na svoje odličan make-up - lice možete posprejati sa fiksatorom, pogotovo ako ste se odlučili staviti samo masne podloge ili tonirajuću kremu bez suhih pudera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

članak 1
tockica članak 2
članak 3
članak 4
članak 5
članak 6
članak 7
članak 8
članak 9
   
 
FILM KNJIGA
Lice u ogledalu
NOVINE ime NOVOSTI
web/Tessie
 
KNJIGA KNJIGA KNJIGAKNJIGA